Ammatillisen eläkeiän valitus ei enää etene

8.3.2021

VVL:n puheenjohtaja-pääluottamusmies Antti Santamäki ilmoitti RikHen Pekko Summaselle, että oli saanut tiedon ettei valitus eläkeiästä enää etene.

Vankilavirkailijainliitto lähestyi RikHeä seuraavalla ilmoituksella, joka oli laitettu heidän jäsenistölleenkin.

"Maanantai-iltana JHL oli saanut tiedon Strasbourgista, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ei ota käsiteltäväksi tekemäämme valitusta ammatillisen eläkeiän nostamisesta. Tuomiosta ei edes voi valittaa ja näin ollen asian käsittely päättyy JHL: n mukaan tähän päätökseen.

Valituksessa oli kyse julkisen sektorin ammatillisista eläkeiästä ja niiden nostamisesta. Ammatillista eläkeikää nostettiin, vaikka oltiin lain velvoittamana aikoinaan tehnyt kirjallisen valinnan alemmasta eläkeiästä. Ammatillisia eläkeikiä nostettiin vuodesta 2018 lukien kolmella kuukaudella vuodessa, siten että henkilön eläkeikä nousee enintään kahdella vuodella tai korkeintaan kullekin ikäluokalle säädetyn alimman yleisen eläkeiän tasolle.

Päätöshän on todella valitettava, yritän saada lisäselvyyttä vielä asiaan, mutta näyttää hyvin todennäköiseltä että asia on loppuun käsitelty miten valitusta hoitanut JHL laittoikin.

Antti Santamäki

Puheenjohtaja"