RikHen Pekko Summanen Pron hallitukseen varsinaiseksi jäseneksi

13.5.2022

Ammattiliitto Pron edustajisto  valitsi 13.5.2022 RikHen pääluottamusmies-puheenjohtaja Pekko Summasen Pron hallituksen varsinaiseksi jäseneksi. Summanen toimi aiemmin Julkisen sektorin 1. varajäsenenä. Taru Könkö Tutkivat ry:stä nousi Summasen valinnan myötä 1. varajäseneksi ja Sami Moilanen Jusa ry:stä valittiin uudeksi 2. varajäseneksi.

Ammattiliitto Pron hallitus koostuu viiden eri sektorin jäsenistä. Hallitus linjaa Pron toimintaa, vastaa työehtosopimustoiminnasta ja edunvalvonnasta sekä hoitaa liiton varoja sekä muuta omaisuutta.

Summanen kertoo, että valinta tuntuu mukavalta luottamuksen osoitukselta. Summanen on käytännössä jo viimeisen vuoden ajan ollut varajäsenenä mukana hallitustoiminnassa ja nyt avautui paikka varsinaiseksi jäseneksi.

Summasen mukaan valinta tarkoittaa sitä, että hän on vahvemmin mukana päätöksenteossa. Hallituksen jäsenenä edustetaan kaikkia Pron jäseniä, mutta toki RikHeä lähellä olevat asiat saavat hallitustyöskentelyssä enemmän huomiota.

Summanen toteaa, että valinta on suoraan tulosta siitä, että RikHeläiset jäsenet äänestivät hänet edustajistoon. Nimeni on tullut Prossa tutuksi, sanoo Summanen. Äänestäminen on siis tärkeää ja tämä on osoitus siitä.

Onnittelut Pekko!